Over huiselijk geweld

Bij huiselijk geweld wordt iemand mishandeld, verwaarloosd of seksueel misbruikt door een persoon uit de huiselijke kring. ‘Huiselijk’ verwijst niet naar de plek, maar naar de relatie tussen slachtoffer en pleger. Bij huiselijk geweld is er sprake van een afhankelijkheidsrelatie tussen slachtoffer en pleger. Huiselijk geweld kent verschillende uitingen en vormen. Als jij je zorgen maakt om jezelf of iemand anders is het belangrijk om hulp in te schakelen. Veilig Thuis kijkt samen met jou wat er nodig is om het thuis weer veilig te maken.

Uitingen van geweld

Deze verschillende uitingen van geweld komen voor bij zowel kinderen, volwassenen als ouderen:

  • Lichamelijke geweld; zoals slaan, schoppen, verwaarlozen. Dit uit zich in blauwe plekken, verwondingen of botbreuken.
  • Seksueel geweld; zoals aanranding, verkrachting of seksuele chantage. Seksueel geweld komt vaak voor samen met bedreiging en psychische mishandeling.
  • Psychisch geweld; zoals uitschelden, vernederen of (be)dreigen. Dit uit zich vaak in angst.

Wat gebeurt er als je contact opneemt?

Als je belt

Krijg je een medewerker aan de lijn. Wij luisteren naar jouw verhaal, beantwoorden jouw vragen en geven je advies. Samen bekijken we wat er nodig is om het geweld te stoppen.

Als je chat

Je kunt met ons chatten van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Vul eerst een (verzonnen) naam, de plaats en het onderwerp in. Daarna kom je in de chatroom waar wij jou advies geven. Meestal ben je snel aan de beurt. Via de chat kun je geen melding maken voor huiselijk geweld of kindermishandeling. Bel ons op als je een melding wilt maken.

  • Voor professionals zijn we telefonisch bereikbaar.
Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton