Complexe echtscheiding

Kies jij, of kiezen je ouders, er voor om te gaan scheiden? Dan komt er veel op het gezin af. Een scheiding roept veel emoties op. Je kan het vergelijken met een rouwproces. Niet elke scheiding levert direct schade op. Zijn er veel terugkerende conflicten of is er sprake van een verstoorde communicatie tussen de ouders? Dan kan dit een bedreiging zijn voor de ontwikkeling van het kind. Er is dan sprake van een complexe echtscheiding.

Onderlinge strijd

Een complexe echtscheiding heeft gevolgen voor kinderen. Zij kunnen voor lange tijde geen ontspannen contact onderhouden met één of beide ouders. Ook kunnen ouders hun kind bij de onderlinge strijd betrekken. Dit heeft grote invloed op de ontwikkeling van het kind. Het tekort aan positieve aandacht kan leiden tot emotionele verwaarlozing van kinderen. Dit is een vorm van emotionele of psychische kindermishandeling. Ouders lijden ook onder een complexe echtscheiding. Gevoelens als schaamte en schuld komen naar boven. Ouders nemen hun ouderpositie niet meer in. Ze zijn kwetsbaarder voor het ontwikkelen van psychische- en verslavingsproblematiek, waar zij hun kinderen dan aan blootstellen.

Wat gebeurt er als je contact opneemt?

Als je belt

Krijg je een medewerker aan de lijn. Wij luisteren naar jouw verhaal, beantwoorden jouw vragen en geven je advies. Samen bekijken we wat er nodig is om het geweld te stoppen.

Als je chat

Vul je eerst een verzonnen naam, de plaats en het onderwerp in. Daarna kom je in de chatroom waar wij jouw advies geven. Meestal ben je snel aan de beurt. Via de chat kan je geen melding maken voor huiselijk geweld of kindermishandeling. melden. Bel ons op als je een melding wilt maken.

  • Voor professionals zijn we telefonisch bereikbaar.

Neem contact met ons op

Noodnummer

112

Gratis bereikbaar
24/7

Advies en melden huiselijk geweld

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Andere en
overige vragen

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton