Stalking

Krijg jij iedere dag ongewenste telefoontjes of berichten via Whats-app? Word je bedreigd of gevolgd? Als dit niet stopt, en het al een langere periode gebeurt, is dit een eerste aanwijzing voor stalking.

Opzettelijk lastigvallen

Als iemand langer dan 2 weken stelselmatig opzettelijk wordt lastig gevallen met als doel diegene ergens toe te dwingen, is dit een eerste aanwijzing voor stalking. Gemiddeld duurt stalking 5 maanden, maar de duur verschilt per situatie. Stalking kan op verschillende manieren voorkomen. Bijvoorbeeld via de telefoon, door bedreiging of mishandeling of door het veroorzaken van vernielingen. Stalking valt bij Veilig Thuis Twente onder psychisch geweld. Daarom kan je bij VTT een melding maken wanneer er sprake is van stalking.

Wat gebeurt er als je contact opneemt?

Als je belt

Krijg je een medewerker aan de lijn. Wij luisteren naar jouw verhaal, beantwoorden jouw vragen en geven je advies. Samen bekijken we wat er nodig is om het geweld te stoppen.

Als je chat

Vul je eerst een verzonnen naam, de plaats en het onderwerp in. Daarna kom je in de chatroom waar wij jouw advies geven. Meestal ben je snel aan de beurt. Via de chat kan je geen melding maken voor huiselijk geweld of kindermishandeling. melden. Bel ons op als je een melding wilt maken.

  • Voor professionals zijn we telefonisch bereikbaar.

Contact
Mogelijkheden

Noodnummer

112

Gratis bereikbaar
24/7

Advies en melden huiselijk geweld

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Andere en
overige vragen

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton