Seksueel misbruik

Een aanraking kan prettig voelen. Een knuffel van je beste vriendin of een kus van je grote liefde. Maar het kan ook zo zijn dat een aanraking niet prettig voor je voelt. Je geeft geen toestemming. Toch gebeurt het. Heb je een keuze? Of voel je je gedwongen?

Geen toestemming

Aanranding, verkrachting en ook het online delen van beeld waar je geen toestemming voor hebt gegeven: Dat zijn allemaal vormen van seksueel misbruik. Bij seksueel misbruik heeft het slachtoffer geen toestemming gegeven voor de (seksuele) handelingen. Het slachtoffer staat in een situatie waarin weigeren lastig is. Leeftijdsverschil, macht- of krachtsverschil kan een rol spelen. Ook is het slachtoffer soms afhankelijk van de pleger. Het slachtoffer voelt vaak schaamte. Daarom is praten over het misbruik lastig. Toch is dat heel belangrijk voor de gevolgen in de toekomst.

Wat gebeurt er als je contact opneemt?

Als je belt

Krijg je een medewerker aan de lijn. Wij luisteren naar jouw verhaal, beantwoorden jouw vragen en geven je advies. Samen bekijken we wat er nodig is om het geweld te stoppen.

Als je chat

Vul je eerst een verzonnen naam, de plaats en het onderwerp in. Daarna kom je in de chatroom waar wij jouw advies geven. Meestal ben je snel aan de beurt. Via de chat kan je geen melding maken voor huiselijk geweld of kindermishandeling. melden. Bel ons op als je een melding wilt maken.

  • Voor professionals zijn we telefonisch bereikbaar.

Contact
Mogelijkheden

Noodnummer

112

Gratis bereikbaar
24/7

Advies en melden huiselijk geweld

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Andere en
overige vragen

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton