Kindermishandeling

Maak jij je zorgen om een kind dat er moe uitziet, vieze of kapotte kleding draagt of in ‘een eigen wereldje’ leeft? Kindermishandeling kent veel verschillende vormen en signalen. De signalen zijn niet altijd even duidelijk. Want het gaat niet altijd om zichtbare wonden, blauwe plekken of littekens. Bij vermoedens van kindermishandeling is het belangrijk hierover te praten. Alle kinderen verdienen het om veilig op te groeien. Helaas lukt dit niet altijd.

Onmacht

Bij kindermishandeling wordt een kind blootgesteld aan seksueel misbruik, lichamelijke of geestelijke mishandeling. Ouder(s) en opvoeder(s) willen het beste voor hun kinderen. Het verwaarlozen of mishandelen van kinderen gebeurt vaak vanuit onmacht en niet met opzet. Bijvoorbeeld wanneer een kind getuige is van geweld tussen ouders, of wanneer er sprake is van een complexe echtscheiding. Het gaat dus niet altijd om fysiek geweld, zoals het kind slaan.

Wat gebeurt er als je contact opneemt?

Als je belt

Krijg je een medewerker aan de lijn. Wij luisteren naar jouw verhaal, beantwoorden jouw vragen en geven je advies. Samen bekijken we wat er nodig is om het geweld te stoppen.

Als je chat

Vul je eerst een verzonnen naam, de plaats en het onderwerp in. Daarna kom je in de chatroom waar wij jouw advies geven. Meestal ben je snel aan de beurt. Via de chat kan je geen melding maken voor huiselijk geweld of kindermishandeling. melden. Bel ons op als je een melding wilt maken.

  • Voor professionals zijn we telefonisch bereikbaar.

Contact
Mogelijkheden

Noodnummer

112

Gratis bereikbaar
24/7

Advies en melden huiselijk geweld

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Andere en
overige vragen

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton