Over ons

Onze zorg is een veilig thuis voor iedereen in Twente. Wij zetten ons in om alle vormen van huiselijk geweld tegen volwassenen en kinderen te stoppen. Dit doen we niet alleen, maar met onze samenwerkingspartners. Elke dag zorgen wij er voor dat de (acute) onveiligheid stopt. Samen maken wij ons hard voor het veilig opgroeien, samenleven en oud worden voor iedereen in Twente. Want geweld stopt niet vanzelf.

Onze professionals

​​​Zoek je hulp of advies? Onze professionals staan iedere dag voor jou klaar. Wij hebben een deskundig team van SKJ-geregistreerde maatschappelijk werkers, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. Elke dag geven wij adviezen en behandelen we meldingen over geweld in afhankelijkheidsrelaties van inwoners van de 14 Twentse gemeenten. In onveilige situaties zijn wij 24 uur per dag beschikbaar. Onveilige situaties willen wij het liefste voorkomen. Daarom delen wij graag onze kennis.

Wettelijke taken en diensten

Veilig Thuis Twente voert vanuit het wettelijke kader taken uit voor de 14 Twentse gemeenten. De volgende taken nemen onze professionals op zich:

  • Advies geven over geweld in afhankelijkheidsrelaties;
  • Meldingen in ontvangst nemen;
  • Veiligheidsbeoordeling: Onderzoek doen of er daadwerkelijk sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling;
  • De nodige vervolgstappen in gang zetten in de vorm van overdragen naar vrijwillige hulp, de Raad voor de Kinderbescherming informeren en/of melding doen bij de politie;
  • Terugkoppeling aan de melder en betrokkenen;
  • Monitoren of de veiligheidsvoorwaarden worden nageleefd.

Veilig Thuis Twente voert haar taak als regionaal advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling uit voor de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen/Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

SamenTwente

Veilig Thuis Twente maakt deel uit van het landelijke netwerk Veilig Thuis. Iedere regio in Nederland heeft een eigen Veilig Thuis-organisatie. Daarnaast is Veilig Thuis Twente ook onderdeel van SamenTwente. Wij zetten ons in voor onze 14 Twentse gemeenten. SamenTwente is de overkoepelende organisatie voor de organisaties GGD Twente, Veilig Thuis Twente (VTT) en Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT) en voor de coalities: Twentse Koers, Samen14 en Kennispunt Twente. Samen met de 14 gemeenten en onze ketenpartners zetten we ons in voor gezonde, veilige en vitale inwoners van Twente. We zijn gevestigd in het Twentehuis.

 

Werken bij Veilig
Thuis Twente

Een Veilig Thuis voor iedereen in Twente: daarvoor maken we ons hard bij Veilig Thuis Twente. Jij ook?

Bekijk alle vacatures

Samenwerkingen

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton