Ouderenmishandeling

Op een fijne manier je oude dag doorbrengen. Dat willen we allemaal. Samen oud worden is fijn. Wel word je soms afhankelijker. Zelf de boodschappen doen of de bankzaken regelen lukt (misschien) niet meer. Het is dan fijn als iemand je helpt.

Te veel controle

Soms heeft een ander te veel controle over jou en jouw zaken en ontstaan er problemen. Je krijgt niet de zorg die je nodig hebt, je voelt je onverzorgd of je hebt last van betaalachterstanden. Dan kan er sprake zijn van ouderenmishandeling. Bij ouderenmishandeling lijdt de oudere (iemand van 65 jaar of ouder) aan lichamelijke, psychische of materiële schade. Dit komt door grensoverschrijdend gedrag naar een oudere, door een persoon van wie de oudere afhankelijk is. Bij de oudere is er in deze situatie sprake van gedeeltelijke of volledige afhankelijkheid. Als de ouder niet afhankelijk is dan is er geen sprake van ouderenmishandeling, maar kan het zijn dat er sprake is van huiselijk geweld.

Wat gebeurt er als je contact opneemt?

Als je belt

Krijg je een medewerker aan de lijn. Wij luisteren naar jouw verhaal, beantwoorden jouw vragen en geven je advies. Samen bekijken we wat er nodig is om het geweld te stoppen.

Als je chat

Vul je eerst een verzonnen naam, de plaats en het onderwerp in. Daarna kom je in de chatroom waar wij jouw advies geven. Meestal ben je snel aan de beurt. Via de chat kan je geen melding maken voor huiselijk geweld of kindermishandeling. melden. Bel ons op als je een melding wilt maken.

  • Voor professionals zijn we telefonisch bereikbaar.

Contact
Mogelijkheden

Noodnummer

112

Gratis bereikbaar
24/7

Advies en melden huiselijk geweld

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Andere en
overige vragen

0800-2000

Gratis bereikbaar
tussen: 09:00 – 17:00

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton