SamenTwente: Gezond, Veilig en Vitaal

Een nieuw tijdperk van samenwerken breekt aan. Het Openbaar Lichaam Gezondheid, ook wel Gemeenschappelijke Regeling (GR) Gezondheid of Regio Twente genoemd, gaat verder onder de naam SamenTwente. Een naam die de intensieve en waardevolle samenwerking van de veertien Twentse gemeenten op het gebied van gezondheid onderstreept.

Overkoepelende organisatie

SamenTwente is de overkoepelende organisatie van Veilig Thuis Twente (VTT) en de andere twee organisaties, te weten Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Twente en Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp Twente (OZJT). Zowel Kennispunt Twente als Samen14 zijn als gast ondergebracht.

Samen staan we voor een gezond, veilig en vitaal Twente.

Video SamenTwente

Van Regio Twente…

We gaan even terug in de tijd. Op 8 juli 2021 werd Regio Twente ontbonden en opgedeeld in drie delen:

  1. SamenTwente:
    Een gemeenschappelijke regeling met focus op het gebied van gezondheid, bestaande uit: Gemeentelijke Gezondheidsdienst Twente (GGD), Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp (OZJT) en Veilig Thuis Twente.
  2. Twente Board en een uitvoeringsorganisatie:
    Een samenwerking op sociaaleconomisch gebied tussen overheid, ondernemers en kennisinstellingen.
  3. Recreatieschap Twente

…naar SamenTwente

Wij zijn er voor de inwoners van Twente. De Twentse samenleving. Wij zijn een samenwerking van en voor gemeenten. Samenwerken met lokale en regionale ketenpartners, stakeholders, vanuit en voor de Twentse samenleving.

Spreekbuis

Met onze drie professionele uitvoeringsorganisaties faciliteren we en voeren we de taken uit die de overheden hebben. SamenTwente is de spreekbuis voor GGD Twente, VTT en OZJT naar de deelnemende gemeentes en stakeholders.

Maatschappelijke uitdagingen

Alleen samen kunnen we dwarsverbanden leggen, signaleren, agenderen en hebben we volume waarmee we de kwaliteit van diensten kunnen waarmaken. Door deze samenwerking wordt de bestuurlijke drukte minder en zijn we effectiever. Samen staan we klaar voor de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.

Drie sterke organisaties, één SamenTwente

Eén SamenTwente voor GGD, OZJT en VTT, waarbij elk van de drie organisaties een eigen positie, identiteit en herkenbaarheid behoudt voor onze inwoners.

Voor iedereen in Twente

Wij zijn er voor iedereen in Twente. Juist op die momenten dat je ons nodig hebt. Een samenwerking van en voor gemeenten. Zo staan wij klaar voor alle inwoners van Twente. Of het nu gaat om gezondheid, vitaliteit, problemen thuis, opvoeden of de juiste zorg.

Meer weten?

 

 

Terug naar overzicht

Andere nieuwsberichten

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij als professional altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Toestemming verwerken persoonsgegevens(Vereist)
Ik ga ermee akkoord dat Veilig Thuis Twente de persoonsgegevens die ik heb ingevuld gebruikt om deze melding in behandeling te nemen. Veilig Thuis Twente verwerkt je persoonsgegevens op een veilige manier. Dat doen we volgens de wetten en regels die daarvoor gelden. Zie: Privacy verklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton