Vertrouwensarts (geregistreerd)

Versterk Veilig Thuis Twente met jouw ervaring als geregistreerd vertrouwensarts


Een veelomvattende, uitdagende baan. In een fijne, professionele en eigentijdse omgeving. Kom in Twente werken als vertrouwensarts, en zet je samen met een team van professionals in voor een duurzame aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je werkt op het snijvlak van medische en sociaal-maatschappelijk problematiek in een enthousiast team van vertrouwensartsen en gedragswetenschappers.

Adviseren, activeren, onderzoeken en verbinden

Wat jij gaat doen

Zoals jou bekend, kom je als vertrouwensarts in actie bij die meldingen waar medische expertise gewenst is, zoals wanneer er bijvoorbeeld sprake is van lichamelijk geweld, seksueel geweld, ernstige verwaarlozing of PCF. Je werkt nauw samen met je teamleden en onze maatschappelijk werkers en
duidt de sociaal medische problematiek in de context van veiligheid. Alles met het doel om de mishandeling te stoppen, hulpverlening op gang te brengen en/of beschermende maatregelen te bevorderen. Je kerntaken zijn:

 • Adviseren en ondersteunen van interne en externe collega’s, beroepskrachten en hulpverleners met betrekking tot medische en complexe aspecten van kindermishandeling en huiselijk geweld.
 • Aannemen van meldingen aan uit het (para)medische circuit.
 • Bijdrage leveren aan de veiligheidsbeoordeling, het inzetten van vervolgtrajecten en het onderzoeken van meldingen.
 • Voeren van diagnostische, interventie- en confrontatiegesprekken met betrokkenen.
 • Je neemt deel aan interne en externe werkgroepen, bijvoorbeeld met ziekenhuizen in de regio, forensisch artsen, politie/Openbaar Ministerie.

Maar voor jou als geregistreerd, ervaren vertrouwensarts is er méér.

Je bent direct betrokken bij het opleiden van co-assistenten en arts-assistenten, het extern geven van voorlichting en onderwijs en je denkt actief mee over beleidsontwikkeling. Zo neem je deel aan werkgroepen en inhoudelijke aandachtsgebieden en adviseer je het Veilig Thuis management. Je zoekt verbinding met de teams binnen Veilig Thuis maar ook met andere onderdelen van SamenTwente, zoals de afdelingen Jeugdgezondheid, Algemene gezondheid en het Centrum Seksueel Geweld. Met blik op de toekomst bouw je mee aan professionele netwerken met onze externe samenwerkingspartners zoals de straf-zorgketen, ziekenhuizen en medische onderwijsinstellingen.

Jouw team en werkomgeving

Je gaat onderdeel uitmaken van ons zogenaamde TOPP team: een enthousiast multidisciplinair team, bestaande uit 2 vertrouwensartsen, 1 vertrouwensarts-in opleiding en een 6-tal gedragswetenschappers. Dit team is ondersteunend aan 70 medewerkers, die in 3 verschillende teams (frontoffice, backoffice en crisisdienst) verantwoordelijk zijn voor het primair proces. Daarnaast is er een team cliëntenadministratie en vormen de manager en 2 teamleiders het managementteam. Het TOPP team heeft een grote passie om de Twentse gezinnen meer veiligheid, gezondheid en rust te kunnen geven.

Veilig Thuis Twente wil zich verder ontwikkelen tot regionaal expertisecentrum op veiligheid; binnen VTT ontwikkelen we bijvoorbeeld inhoudelijke aandachtsgebieden. Naar buiten toe brengen wij onze kennis in bij proeftuinen met betrekking tot het landelijke Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming. Op medisch gebied zoeken we de samenwerking met ziekenhuizen en universiteiten, en spelen wij een rol in de opleiding van basisartsen en vertrouwensartsen. Ook staan we open voor het doen van promotieonderzoek.

Wat wij bieden

 • Een professionele werkomgeving waarin nauw met elkaar wordt samengewerkt.
 • Naast de kerntaken van een vertrouwensarts ruimte voor overstijgende taken en interesses.
 • Een salaris afhankelijk van jouw profiel en ervaring; maximaal € 7.325,- (schaal 13 Cao SGO, salarispeil 1 januari 2024), op basis van een 36-urige werkweek.
 • Voor deze functie zijn zowel parttime (28 uur) als fulltime mogelijkheden.
 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid zicht op een vaste verbinding.
 • Naast het salaris zijn er ook interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, deelname aan een actieve personeelsvereniging en een moderne werkplek.
 • Bekostiging van scholing om je vakkennis up-to-date te houden en aan herregistratie eisen te voldoen.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.
 • Standplaats Enschede.
 • Reis je met het OV; ons Twentehuis bevindt zich op loopafstand van het centraal station Enschede.

Wat wij vragen

 • BIG geregistreerd als arts.
 • VVAK geregistreerd als vertrouwensarts inzake kindermishandeling en huiselijk geweld.
 • Bijzondere expertise op een deelgebied, zoals bijvoorbeeld ouderengeneeskunde, forensische geneeskunde of psychiatrie, is een pré.
 • Goede communicatieve en oplossingsgerichte vaardigheden, inventiviteit en improvisatievermogen.
 • Stressbestendig en in staat om te werken in teamverband.
 • Participeren in de telefonische bereikbaarheidsdienst van vertrouwensartsen.

Geïnteresseerd of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Carla van der Worp, teamleider VTT, cvanderworp@veiligthuistwente.nl
of Rob Beukering, vertrouwensarts VTT, rbeukering@veiligthuistwente.nl.

Eerst een dag meelopen om sfeer te proeven behoort ook tot de mogelijkheden. Informatie over de sollicitatieprocedure krijg je bij team P&O via personeel@samentwente.nl of via telefoonnummer 053 487 6636.

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
Samen werken we aan een gezond, veilig en vitaal Twente.

In ons Jaarwerk 2022 lees en zie je wat wij als SamenTwente doen voor onze inwoners. Het is een greep uit ons mooie werk. In 6 thema’s samengevat door 11 enthousiaste collega’s.

Missie van Veilig Thuis Twente

Het is onze ambitie dat iedere inwoner van Twente leeft in een veilige thuissituatie. Een thuis waarin geen sprake is van welke vorm van huiselijk geweld of kindermishandeling dan ook. We werken transparant, integer en zorgvuldig. We doen dit met en voor (direct)betrokkenen, hun omgeving en betrokken professionals. En namens en in opdracht van de 14 Twentse gemeenten, zoals wettelijk verankerd in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Ja ik wil deze baan! – Solliciteren

Ben je enthousiast, en kom jij als vertrouwensarts ons TOPP team versterken?

Reageer, en stuur ons jouw motivatie en cv.

Geen geregistreerd vertrouwensarts, maar wel werken bij VTT?

Bij Veilig Thuis Twente hebben we ook plek voor een basisarts. Bekijk deze vacature op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsgierig naar je nieuwe collega’s?

Rob werkt als vertrouwensarts bij Veilig Thuis Twente. Hij vertelt over zijn ervaringen in dit verhaal.

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton