Ik maak me zorgen. Wat kan ik doen?

Veilig Thuis Twente is er voor advies en hulp bij huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Bij ons kunt u terecht als u hulp zoekt of u zorgen maakt over anderen. Vaak gaat het om problemen die al langer bestaan en die u niet zonder hulp van anderen kunt oplossen. Het kan ook zijn dat u denkt dat mensen of kinderen niet veilig zijn, maar u weet het niet zeker. U kunt bellen voor advies of hulp. Als u twijfelt, kunt u ook anoniem bellen.

Het is goed dat u belt of contact met ons opneemt. De eerste stap naar een oplossing is erover praten. We helpen u graag en het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten! Bent u dat?
Als u belt, krijgt u een medewerker aan de lijn. Deze luistert naar uw verhaal, beantwoordt uw vragen en geeft u advies. Samen kijken we dan naar wat nodig is om het geweld te stoppen en/of er professionele hulp nodig is.

Directe nood? Bel 112
Als er thuis weer iets gebeurt en de situatie is heel onveilig, dan is er maar één mogelijkheid: bel 112, het landelijke alarmnummer. Dit telefoonnummer is er alleen voor noodgevallen, dus als het echt niet anders kan.