Maatschappelijk werker

Kom bij ons werken en maak het verschil!

Als maatschappelijk werker bij Veilig Thuis Twente kan jij écht wat betekenen voor mensen die te maken hebben met geweld in afhankelijkheidsrelaties.
Een zelfstandige en uitdagende baan die ertoe doet en waarbij je stevig in je schoenen moet staan.

In deze baan ga je je zeker niet vervelen!

Dit ga je doen

Als maatschappelijk werker adviseer en ondersteun je burgers en professionals, beoordeel je meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling en zorg je voor een passend vervolgtraject en onderzoek, als er vermoedens zijn van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Het is belangrijk dat je op basis van een melding een inschatting maakt van de mate van onveiligheid. Je luistert met aandacht naar de mensen die zich in een onveilige situatie bevinden en je durft de juiste vragen te stellen.

Zaken waarmee je te maken hebt, gaan veelal over huiselijk geweld en kindermishandeling waarbij er sprake is van acute en/of structurele onveiligheid. Specifieke thema’s als stalking, binnenlandse mensenhandel, ouderenmishandeling, seksueel geweld en eergerelateerd geweld behoren tot de dagelijkse casuïstiek.

Waar kom je te werken

We zoeken breed inzetbare medewerkers, waarbij in overleg gekeken wordt in welk team of bij welke teams je jouw steentje gaat bijdragen: frontoffice of backoffice.
De frontoffice doet de eerste veiligheidsbeoordeling bij meldingen van onveiligheid in afhankelijkheidsrelaties. De backoffice doet onderzoek en stelt veiligheidsvoorwaarden.
Beide teams werken samen met, of dragen over aan, ketenpartners voor de noodzakelijke verdere hulp, en werken nauw samen met betrokkenen, en in de keten.

Natuurlijk sta je hierin niet alleen

Je doet dit werk samen met gemotiveerde en professionele collega’s waar je altijd op kunt terugvallen. Daarnaast bieden we je ook een goed inwerkprogramma, waarin je nauw wordt bijgestaan door één van jouw collega’s. In het werk word je daarnaast ondersteund door een multidisciplinair team met gedragswetenschappers en vertrouwensartsen.

Dit bieden wij jou

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.247,- (schaal 10, Cao SGO), op basis van een 36-urige werkweek. Afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring word je ingeschaald.
 • Een contract voor de periode van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten goed dan volgt een contract voor onbepaalde tijd.
 • Daarnaast ontvang je elke maand boven op je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen kopen en verkopen, opleidingen volgen of het budget laten uitbetalen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.
 • De mogelijkheid tot het gebruik maken van een dienstauto wanneer je voor je werk op pad moet.
 • Interne trainingen om je deskundigheid blijvend te vergroten.
 • Jouw standplaats is ons Twentehuis in Enschede, dat op loopafstand ligt van het Centraal Station Enschede.

Jouw team

Je komt te werken in een informele werkomgeving waar hard wordt gewerkt, maar waarin ook ruimte is voor ontspanning en humor. Je maakt onderdeel uit van een team van ongeveer 75 collega’s in verschillende teams en functies.

Jouw deskundigheid

Jij weegt mogelijkheden zorgvuldig af en je beoordeelt situaties zodat je tot de juiste besluitvorming komt. Met jouw analytisch vermogen interpreteer je gegevens, signalen en zorgen, en kan je besluiten nemen over de noodzaak van verdere vervolgstappen. Je bepaalt je eigen koers en houdt hieraan vast, ook bij weerstand. Je hebt de skills en vaardigheden om tegenstellingen te overbruggen en risico- en hulpvragen in te schatten.

Je hebt hiervoor de benodigde kennis van relevante wet- en regelgeving. Jouw rapportages zijn concreet, zakelijk en juridisch, in correct en helder Nederlands. In jouw werkzaamheden heb je een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid.
Je bent een teamplayer. Je stelt je collegiaal op, bent flexibel, ondersteunt, bevraagt en inspireert collega’s en geeft en ontvangt moeiteloos gevraagde en ongevraagde feedback.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je kennis hebt van

 • Huiselijk geweld en kindermishandeling.
 • Gezinsdynamieken bij geweld.
 • Passende interventies en de wijze waarop de cirkel van geweld (blijvend) doorbroken kan worden.
 • Methodisch werken met betrekking tot huiselijk geweld.
 • Relevante hulpverleningstheorieën en methodieken, de systeemtheoretische benadering.
 • De ontwikkelingsfasen van een kind. Verstoringen in deze fasen, die ontstaan zijn door gezinsomstandigheden en/of externe omgevingsfactoren.
 • Gesprekstechnieken.

Verder beschik je over

 • Een afgeronde opleiding HBO Social Work, of een vergelijkbare opleiding.
 • Relevante werkervaring.
 • SKJ-registratie.
 • Kennis van de sociale kaart.
 • Een rijbewijs en auto.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Veilig Thuis Twente: de schakel tussen inwoner en hulpverlening
Een veilig thuis voor iedereen in Twente: daarvoor maken we ons hard bij Veilig Thuis Twente.
Veilig Thuis Twente bestaat uit een groep eigenzinnige en bevlogen professionals die dag en nacht klaarstaan om te reageren op meldingen van huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling.
Je begrijpt: als je bij ons aan de slag gaat, kom je terecht in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke opdracht.
Je krijgt de garantie op een uitdagende baan waar geen enkele dag hetzelfde is. Dat is soms leuk, soms spannend, soms lastig, maar áltijd noodzakelijk. Daarom is het belangrijk dat je toegankelijk, duidelijk en empathisch bent en tegelijkertijd zakelijkheid kunt tonen en sterk bent in afbakenen en begrenzen.

Enthousiast?

Ja, ik wil deze baan! – Solliciteren

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast? Wat fijn!

Reageer en stuur ons jouw cv en motivatie.
Je kunt reageren tot en met 14 mei 2024.
De gesprekken staan gepland op 23 en 24 mei. a.s. We vragen je hiermee rekening te willen houden in je agenda.

Heb je vragen?

Toch nog eerst wat meer informatie? Dat kan natuurlijk.
Inhoudelijke informatie over deze vacature krijg je bij Ria Niekamp, teamleider VTT, telefoonnummer 06 231 39 957 of Pauline Koopman, teamleider VTT, telefoonnummer 06 296 45 251. Zij vertellen je graag meer over VTT en de functie van maatschappelijk werker.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met team HR via telefoonnummer 053 487 66 36 of mail personeel@samentwente.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. SamenTwente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature.

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente.
© 2024 Veilig Thuis Twente
Website door Webton