Maatschappelijk werkers Veilig Thuis

Maatschappelijk werkers Veilig Thuis ǀ 32-36 uur per week

Heb jij affiniteit met de problematiek van huiselijk geweld en kindermishandeling? Kan je outreachend werken met cliënten die (vooralsnog) geen hulpvraag hebben. Kan je zeer goed zelfstandig, maar ook in teamverband werken? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Als maatschappelijk werker Veilig Thuis ben je stressbestendig en sta je vanzelfsprekend stevig in je schoenen. Je herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen verschillende observaties en wettelijke eisen. Op basis hiervan trek jij de juiste conclusies.
Je bepaalt je eigen koers en houdt hieraan vast, ook bij weerstanden en extreme agressie. Je hebt de skills en vaardigheden om tegenstellingen te overbruggen en risico- en hulpvragen in te schatten. Met jouw analytisch vermogen interpreteer je gegevens, signalen en zorgen en kan je besluiten nemen over de noodzaak tot (acuut) ingrijpen. Met grote mate van zorgvuldigheid weeg jij mogelijkheden af en beoordeel jij situaties zodat je tot een juiste besluitvorming komt. Je hebt hiervoor de benodigde kennis van relevante wet- en regelgeving. Jouw rapportages zijn concreet, zakelijk en juridisch, in correct en helder Nederlands. In jouw werkzaamheden heb je een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je kennis hebt van

 • relevante hulpverleningstheorieën en methodieken, de systeemtheoretische benadering
 • de ontwikkelingsfasen van een kind
 • verstoringen in deze fasen, die ontstaan zijn door gezinsomstandigheden en/of externe omgevingsfactoren
 • methodisch werken met betrekking tot huiselijk geweld bij volwassenen, ouderen


Veilig Thuis Twente  (VTT)

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor het op bovenlokaal niveau organiseren van een Veilig Thuis, een Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Per 1 april 2018 is Veilig Thuis Twente onderdeel van Regio Twente, het samenwerkingsverband van en vóór de veertien Twentse gemeenten.

Missie van Veilig Thuis Twente

Het stoppen van alle vormen van geweld tegen volwassenen en kinderen.
Herstel van acute onveiligheid en het creëren en borgen van duurzame veiligheid binnen huiselijke situaties staan centraal. Iedereen die te maken heeft met – of een vermoeden heeft van – geweld binnen afhankelijkheidssituaties kan terecht bij Veilig Thuis Twente.

Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding HBO Social Work, of een vergelijkbare opleiding
 • werkervaring in een vergelijkbare functie is een pré
 • geregistreerd bij SKJ
 • kennis van de sociale kaart
 • bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs en auto
 • goede contactuele vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • flexibel en een collegiale instelling
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.


Wat wij bieden

 • een salaris dat wordt bepaald op basis van je profiel en ervaring
  (maximaal € 4.406,- bruto per maand, schaal 10) op basis van een fulltime aanstelling (36 uur)
 • een aanstelling voor, in eerste instantie, de duur van 1 jaar voor 32-36 uur per week, verlenging behoort tot de mogelijkheden
 • mogelijkheid tot deelname aan een actieve personeelsvereniging
 • mogelijkheid tot deelname aan trainingen georganiseerd door de Twentse School
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.


Ja,  ik wil deze baan!

Als jij deze baan graag wilt, vertel ons dan in je motivatie waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie. Solliciteer via dit online formulier.
Je CV en motivatie stuur je als bijlage mee.

Heb je nog Vragen? Neem dan contact op met Marlou Velthuis, teamleider Veilig Thuis Twente, telefoon 06-25745933. Zij vertelt je graag meer over het team en deze vacature.

Informatie over de procedure kun je verkrijgen bij Louella Inees, adviseur P&O, telefoon 053 487 6547 of l.inees@regiotwente.nl.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Regio Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Regio Twente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van Regio Twente beschouwd. Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor Regio Twente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.